Преподреди бизнеса си през новата година.

от | мар. 4, 2023 | Uncategorized | 0 коментари

Здрасти, знам че отдавна не съм писала, но сега се завръщам с пълна сила. Липсвах ли ти? : )
Днес е първата събота от новия месец и както вече знаеш – събота е любимият ми ден за размисли и блог.

Приготвила съм една много интересна тема – а именно, съвети, с които да ти помогна да подобриш бизнеса си.

Всички можем да се съгласим, че някои неща трябва да останат в 2022 г. 2023г. сме и е време твоят малък бизнес да поеме глътка свеж въздух. Тази година реших да дам на BashHub повече от едно голямо „пролетно почистване“ годишно. Вярвам, че винаги има начини да подобря бизнеса си. Сигурна съм, че не ти казвам нищо ново с това. Вдигни ръка и кажи „Аз“, ако смяташ, че е време да сложиш латексовите ръкавици и да „дезинфектираш“ бизнеса си. Хайде сега да се изцапаме малко.

1.ИЗЧИСТИ „ПРАХТА“ ОТ УЕБСАЙТА СИ.

Чудиш се какво имам предвид ли?
Ами всъщност е много лесно да забравиш списъка със задачи, които трябва да изпълниш, за да подбриш сайта си, особено когато бизнесът ти върви и имаш продажби. Но оставайки актуализациите и редакциите по него да „хванат прах“ могат много лесно да направят сайта ти демоде. И докато се усетиш твоят сайт ще бъде старата версия (от 90те години например) на този на конкурентите ти. Ако не можеш сам да се справиш с това помоли някой да ти помогне или наеми човек за няколко стотин лева – в голямата схема на нещата, това е малка цена за резултата от актуализиран и естетически приятен уебсайт.

2.ПОМИСЛИ НАД МАРКЕТИНГОВАТА СИ СТРАТЕГИЯ.

Нови маркетингови тенденции излизат всеки ден, за това е умно да си в крак с новостите, дори и те да не са много свързани с твоя бранд. И в тази връзка те съветвам да инвестираш в социланите мрежи на бизнеса си – време или средства, ти решаваш, но е важно да знаеш, че в днешно време може би първото място на което хората проверяват е инстаграм.
Ако нямаш познания в сферата – запиши курс. Например в SoftUni Digital имат всякакви курсове, които се водят от най-големите специалисти в областта на дигиталния маркетинг. А ако не ти се занимава и предпочиташ да инвестираш средства, си намери добра маркетингова агенция, която да се грижи за профилите на бранда ти в социалните мрежи – като например Social Media Steff – умна и креативна млада дама, която е специалист в областта.

3.РАЗЧИСТИ ВСИЧКО

Кажи „чао“ на неподредения работен плот. Кажи „чао“ и на неподредената входяща поща.. Дори и това да ти изглежда като нещо, което можеш да отложиш – НЕДЕЙ, разчистването на пощата ти ще помогне на комуникационния ти метод да бъде доста по-управляем. Можете дори да се натъкнете на стари съобщения, които да доведат до нов разговор и нещо още по-голямо за бизнеса ти.
И като си започнал да разчистваш всичко, няма да е зле да направиш и едно основно почистване на целия офис – сигурна съм, че там в ъгъла зад цветето са се скрили няколко прашинки и се радват на спокойствието. 
Знам, че всички мразим такъв тип задължения – в човешката природа ни е. Но всеки има нужда от рестарт – нека това да бъде рестарта за бизнеса ти. Не е нужно да свършиш всичко днес, дай си една седмица срок, ако искаш не бъде месец, но не го отлагай прекалено. Удовлетворението от свършената работа може да зарази както теб, така и колегите/служителите ти.

Устреми се смело към целите си!