Teenovator

от | ное. 26, 2022 | Cowork space | 0 коментари

Ние от BashHub нямаме търпение да ви се похвалим – домакини сме на програмата Teenovator. Имаме честта нашите Fonder-и Ивайло Иванов и Калоян Велинов да бъдат част от менторския екип на Тийноватор. Благодарни сме им, че предават знанията и уменията си на младите! Продължавайте все така момчета!Кои са тийноватор?
Тийноватор е 9-месечна програма, която развива меките умения (работа в екип, адаптивност, презентиране и управление на времето), стартъп културата и бизнес мисленето на учениците в 10. и 11. клас в цяла България. Учениците работят с ментори – предприемачи. Тийноватор помага на учениците да открият страстта си и да я превърнат в бизнес, като отключат креативното си мислене и развият редица ценни умения. Програмата залага на ученето през практика и през опита на менторите.

Срещите между менторите и учениците са ежеседмични, в продължение на една учебна година, и се движат по специално разработена програма от теми, благодарение на която учениците да се научат как се прави бизнес от “А до Я”, как се работи в екип и как се презентира пред инвеститори.

Тийноватор е фокусиран върху стимулиране на креативното мислене на учениците и върху развиване на предприемаческите им умения. Ментори предприемачи от стартиращи и развити компании в България и с опит в различни сфери, помагат на ученици в 10. и 11. клас да открият страстта си и да я превърнат в печеливш стартъп проект. Методиката на обучение на Тийноватор е разработена на базата на успешни практики от Станфордския университет. 

Програмата е безплатна, с което дава равен достъп до предприемачеството на всички младежи в тази възраст. С това допринася за повече подговени отрано кадри за пазара на работна ръка и е инвестиция в бъдещето на икономиката на страната.

Предприемачеството е основен двигател на иновациите и икономическото развитие. То е сбор от компетенции, които могат да бъдат научени и усъвършенствани. Усвояването им може да започне още в училище и да бъде забавно, интересно и предизвикателно. Това е не само ценен опит за учениците, но и фактор за успеха в бъдещата им реализация – и като предприемачи, и като служители.

А ако ти си млад и искаш да станеш предприемач, ела и граби знания с пълни шепи! Ние сме тук за теб!